Första dagen i Japan

Ja då har vi anlänt och spenderat vår första natt i Tokyo. Det tog oss ungefär 3 timmar att ta oss till Hino efter att vi landat, inräknat tiden vi stod och inte förstod vart vi skulle. Tack och lov så ville folk hjälpa oss, så vi slapp åka fel i alla fall.
Vår host kom och hämtade oss efter att vi anlänt, så vi slapp gå med våra väskor. Huset ligger ungefär 10 min från stationen om man går, vilket är bra de 3 lediga dagarna som vi får. Hur vi ska lyckas köpa biljetter till tågen är dock en helt annan fråga.
Vi bor inte i huvudbyggnaden, som vi först trodde att vi skulle, utan i ett extremt kall hus för wwoofare. Vi delar huset med en tysk man som kommer stanna här lika länge som oss. Han är väldigt trevlig så det är inga problem.
Vårt första pass som wwoofers börjar snart. Så dags att göra sig i ordning!

Bild på tågbiljetterna

Postat av: Claes

Lite tågtips:
Man kan skaffa ett Suica/PASMO kort, d.v.s. ett "smart card" för tunnelbana och tåg i Tokyo området. Då slipper man köpa biljett för varje resa.
Det kostar 2000 Yen, varav 500 är deposition. Man får tillbaka deposition + de pengar som finns laddade på kortet - serviceavgift på ca 210 Yen om man återlämnar det. Kortet kan fyllas på efter behov, men endast med Yen i *kontanter* via en automat.
http://www.jreast.co.jp/e/pass/suica.html

Översikt tåg/tunnelbana Tokyo (PDF)
http://www.jreast.co.jp/e/routemaps/pdf/RouteMap_majorrailsub.pdf

Hino är inte inritad på översikten, men tåglinjen "Chũõ line" hittas lättast om man hittar stationen Takao i mittre vänsterkant av kartan. Hino ligger mellan Hachiõji och Tachikawa.

Denna bild ger en bättre vägledning:
http://en.wikipedia.org/wiki/File:ChuoRapidLineStations.png

Reseplanerare:
http://www.hyperdia.com/en/

Sökexempel Hino - Tokyo:
http://www.hyperdia.com/en/cgi/en/search.html?dep_node=HINO%28TOKYO%29&arv_node=TOKYO&via_node01=&via_node02=&via_node03=&year=2013&month=02&day=22&hour=09&minute=00&search_type=0&search_way=&transtime=undefined&sort=0&max_route=5&ship=off&lmlimit=null&search_target=route&facility=reserved&sum_target=7

Info om bl.a. resor i Tokyo (se t.ex. rubrik "Buying a ticket")
http://wikitravel.org/en/Japan

2013-02-20 @ 11:06:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0