13 dagar senare

Vi lyckades ta oss från Shinjuku till Nippori utan några problem. Hotellet var inte heller svårt att hitta och det ligger bokstavligen 1 minut från stationen. Det känns väldigt skönt för då slipper vi släpa våra väskor så långt imorgon.
Hotellet här i Nippori är fint, dock är rummet en aning litet och just nu är det på tok för varmt här inne (trots att AC är på!).

Utcheckningen på Nishishinjuku Inn (rekommenderar det hotellet) var klockan 10 och incheckningen i Nippori var kl 14. Vi hade alltså massa timmar att fördriva innan vi kunde checka in och att ta sig från Shinjuku till Nippori tar inte mer än 20 minuter. Sofia och jag gick då till en bento-shop nära hotellet i Shinjuku, köpte en varsin bento och gick och satte oss i en park nära Twin Towers. Jag vet inte hur länge vi satt där, men när vi kände att det var dags att gå var klockan bara halv tolv. Tjocka som vi har blivit så gick vi till ett café. Faktiskt till samma café där vi frågade om vägen till vårt hotell i Shinjuku.

Där satt vi, med en varsin varm dryck och spelade lite kort. Det var då vi insåg det - att vi var (och är) i Tokyo och att vi åker hem imorgon. Staden som vi båda har drömt om att åka till i flera år nu har vi varit i, i två veckor nu och vi insåg det NU?! Dagen innan vi åker hem. Jag har väldigt blandade känslor över det hela. När vi bodde i Hino i det där j*vla annexet ville jag inget hellre än att komma hem till goa Stockholm. Nu när jag har bott i centrala Tokyo i en vecka vill jag stanna här några veckor till åtminstone. Kanske bo på olika hotell, pröva lite mer varierande mat, åka fler JR tåg och se allting vi har sett en gång till.

Men allting har sett slut och tja, den här resan närmar sig sitt. Jag tycker att den här resan har varit ganska ovanlig än det normala. Först spendera en vecka med volontärarbete, för att sedan bo i hjärtat av Tokyo och turista runt. Inte riktigt enligt planerna, men till det bättre.

En sak är säker: Tokyo, jag kommer sakna dig något förfärligt.

/Emma


Middag för fyra, tack!

 
När jag och Sofia var på väg till en koreansk restaurang berömde jag oss glatt över hur bra vi har klarat oss här i centrala Tokyo. Åka tåg och hitta runt i staden har gått hur bra som helst, trots att 99,9% av alla skyltar står på japanska (med japanska tecken!). Jag berömde också hur lätt det är egentligen att beställa mat så länge det finns bilder så man kan peka på vad man vill ha. Men man ska aldrig ropa hej förrän man är över ån..
 
På restaurangen beställde vi koreansk barbeque och vi trodde att vi beställde för två personer. Tydligen råkade vi beställa för fyra personer och vi fick en härlig nota på 5600 yen. Dock fick vi då en förklaring till varför vi fick så mycket mat på vårt bord. Haha. Tur att vi levt ekonomiskt hela veckan (varje måltid har kostat ca 30kr och vi har ätit yoghurt till frukost) så det svider inte för mycket i plånboken. 
 
Nu ska vi tvätta kläder i torktumlaren utan tvättmedel.. :-) 
 
/Emma

Lyckad dag på hotellet

Idag bar det iväg till Asakusa och Akihabara igen för inshoppning av souvenirer och annat skojs. Nöjd som attans är jag! Men vi traska hem igen väldigt tidigt pga trötthet sen igår och att Emma hade problem med att gå. Dags satt kolla upp foten för henne tycker jag, särskilt om hon avbryter sig mitt i en mening och skriker till av smärta! 
 
Som den snälla vän jag är skyndar jag hem oss och går sedan och köper lunch till oss båda på McDonken plus en latte till emsim! Vi har sedan spenderat dagen på hotellet och pratat en massa och annat skoj! 
 
Nu till middag gick vi ut och köpte oss var sin underbar bento! Fy vad jag kommer sakna dom hemma i Sverige! 
 
/sofia
 
ps. Vet inte varför bilderna är åt fel håll. Ds
 



RSS 2.0